אורז אדום אחד אחד - השף מיכה כלפה
אז את המתכון קיבלתי מחברתי היקרה דליה סיני . שגם יצרה את הפטנט של כיסוי הבד לסיר האורז.
המתכון :
3 כוסות אורז יסמין .
כף וחצי רסק עגבניות איכותית
5 עגבניות מגורדות בפומפייה
2 כוסות מים רותחים
תפוח אדמה אחת קטנה חתוכה לריבועים
בצל קטן מגורד
שן שום מגורד
חצי כפית ג׳ינג׳ר מגורד(לא חייב)
תבלינים: וכאן לפי הטעם זה תבשיל בלדי ,כמון, כורכום, מלח, פלפל שחור,
שמן לפי צורך (כרבע כוס)
2 תפוח אדמה מגורדים לתאהדיג -( תאהדיג זה בפרסית התחתית של הסיר, שם יושב התפו"א ).
אופן הכננת המתכון:
1. בסיר טפלון שמים 4 כפות שמן ומטגנים בצל עד לשקיפות .
2. מוסיפים רסק ומטגנים מעט , מוסיפים כורכום מלח, מטגנים מוסיפים עגבניות מגורדות ומערבבים כדקה .
3. מוסיפים את קוביות התפוח אדמה ומערבבים.
4. מוסיפים אורז שטוף עם 2 כוסות מים רותחים סוגרים מכסה ומבשלים עד שהמים נספגים באורז ומכבים.
להכנת התאהדיג:
1. בקערה קטנה מגרדים את 2 התפוח אדמה בפומפייה ומשרים במים כמה דקות.
2. מסננים מוסיפים אלין כחצי כפית מלח ,כורכום, ומערבבים
3. בסיר טפלון שמים כ - 5 כפות שמן מחממים שופכים את התפוח אדמה מגורד ומעל מסדרים את האורז בזהירות מהדקים מחזירים לאש עם מכסה מגבת בד מיוחד לספיגת אדים.
4. מבשלים כ40 דקות על גז הגדול בלהבה נמוכה
עם סיום הבישול שמים צלחת על הסיר והופכים.
בהצלחה
ממני באהבה ומהאלופה דליה סיני
באהבה מיכה כלפא
*********
Comments