top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

עוגת בצק פריך וריבה בטעם של פעם - השף מיכה כלפא

עוגת בצק פריך וריבה בטעם של פעם - השף מיכה כלפא


המתכון של דודה סימון

תבנית 24


מצרכים לעוגה:

300 גרם קמח רגיל

200 גרם קוביות חמאה. / מי שרוצה פרווה יכניס מחמאה

80 גרם אבקת סוכר.

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל טובה

גרדת תפוז או לימון.

1 כף מיץ תפוזים

מעט מלח


אופן ההכנה:


1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים יחד עד לקבלת גושים כמו פתיתים ואז עוצרים.


2. מכסים את הבצק ונותנים לו מנוחה של שעה במקרר


3. לאחר המנוחה לוקחים מעט מהבצק ושומרים בצד.


4. את שאר הבצק מרדדים לתוך תבנית מלבנית ומהדקים היטב.


5. מורחים את הריבה שבחרנו ומפוררים את שאריות הבצק ששמרנו בצד על הריבה .


6. מחממים תנור ל- 180 מעלות

7. אופים את העוגה כ- 20 - 30 דקות עד שהבצק מזהיב יפה .


8 מוצאים מהתנור וחייב לתת לעוגה צינון מלא בחדר לפני חיתוך.


בתיאבון

*******

המלצת האתר:

ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את מארז התבלינים - 15 קופסאות איכותיות במחיר בלעדי👇





1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Rated 5 out of 5 stars.

פשוט נהדר בטעם של פעם, תודה

Like
bottom of page