מתכון לקציצות עם שעועית ירוקה - השף מיכה כלפא
מתכון פצצה שקיבלתי מחברה אלופה חופית אלמקייס
מצרכים לקציצות:
חצי קילו בשר בקר טחון טרי
חופן פטרוזליה קצוצה
בצל 1 מגורד
ביצה אחת
3 כפות פירורי לחם
מלח פלפל
חצי כף תבלין ראס אל חנות
חצי כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
הכנת הקציצה:
לערבב הכל לעיסה אחידה,להכין קציצות ולהניח בצד. ( חשוב ללוש טוב טוב את תערובת הקציצות ).
מצרכים לרוטב:
בצל בינוני אחד קצוץ
4 שיני שום קצוצות.
1פלפל גמבה אדומה גדול חתוך לקוביות.
2 עגבניות קלופות חתוחות לקוביות.
כף רסק עגבניות.
כף פפריקה מתוקה.
חצי כפית כורכום.
כוס וחצי מים.
כף אבקת מרק עוף (כן אצלי זה בסדר ומותר)
חצי חבילה שעועית ירוקה קפואה
מלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם.
הכנת המנה:
1. בסיר שטוח להזהיב בצל קצוץ, להוסיף 4 שיני שום קצוצות ולהזהיב עוד כדקה.
2. להוסיף פלפל אדום חתוך לקוביות ולטגן ביחד, להוסיף 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות, לבשל כ-5 דקות.
3. להוסיף כף רסק עגבניות,לתבל במלח פלפל שחור, כף פפריקה
מתוקה,חצי כפית כורכום, לערבב כחצי דקה.
4. מוספים כוס וחצי מים ואחכ כף אבקת מרק עוף, לטעום ולתקן טעמים אם צריך.
מוספים חצי חבילה שעועית ירוקה קפואה ולסדר מעל את הקציצות, להביא לרתיחה ולהנמיך להבה.
5. לשפוך מהרוטב שבסיר בעזרת כף על הקציצות לכסות את הסיר ולבשל כ-45 דקות.
אני חייב תודה חופית אלמקייס על העזרה במתכון.
*******
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את מארז התבלינים - 15 קופסאות איכותיות במחיר בלעדי👇
تعليقات