ז'מאייצ'ו בלינה בליטאית או קובה פטטה או קציצות בסטיל - במטבח עם דיתוש
תקראו להן איך שתרצו, הן כלכך טעימות ופריכות.
למעטפת:
6-7 תפו"א שלוקים(מבושלים עד רכות עם הקליפה, קלופים ומעוכים לפירה חלק).
חצי כוס קמח מצה/רגיל
מלח, פלפל
למילוי:
400 גרם בקר טחון
בצל בינוני קצוץ
מלח, פלפל
קמצוץ קינמון
לציפוי:
קערה עם קמח מצה/קמח רגיל
קערה עם ביצה טרופה
הכנה:
לערבב את הפירה עם הקמח והתבלינים.
להכין את המילוי- לטגן את הבצל הקצוץ בשמן רגיל עד לשקיפות.
להוסיף את הבשר הטחון ולתבל.
לערבב ולפורר עם מזלג תוך כדי.
לצנן בצד.
להרטיב ידיים. לקחת כדור קטן מהמעטפת פירה ולפחוס אותו ולמלא במילוי.
לסגור ולעטוף את המילוי הייטב.
כשנוצר כדור ממולא, לשטח אותו בזהירות.
לטבול בקערה עם הקמח ואז בקערה עם הביצה ולטגן בשמן.
***עיצה קטנה- לזרוק 3-4 חתיכות קטנות של גזר בעת הטיגון שיספחו את הרעלים.
***אופציה לשדרוג המילוי- להוסיף צנוברים או בוטנים גרוסים למילוי.
בתאבון ♡ דיתוש
********
המלצה:
סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇
Comments