top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
אביגיל מייזליק

עיגולי תפוחי אדמה צלויים עם עשבי תיבול, שמן זית ושום - אביגיל מייזליק


עיגולי תפוחי אדמה צלויים עם עשבי תיבול, שמן זית ושום


דרגת קושי: קלה זמן צליה: 30 דקות 6 מנות


10 תפוחי אדמה בגודל זהה, קלופים

4 כפות שמן זית

4 כפות עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, טימין, רוזמרין, בזיליקום וכו’)

3 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.


פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות ככל האפשר. מסדרים את הפרוסות זו ליד זו על ניר אפיה. מתבלים במלח ופלפל, קוצצים דק דק את עשבי התיבול ומפזרים על הפרוסות בצורה אחידה. יוצקים על הכל שמן זית בצורה אחידה.


אופים במשך כ-30 דקות, עד שהפרוסות מזהיבות ומתרככות.



פרוסות תפוחי אדמה פריכות בשמן זית ושום


דרגת קושי: קלה זמן אפיה: כחצי שעה 7-8 מנות

12 תפוחי אדמה קלופים

8 שיני שום קלופות

5 כפות שמן זית או 100 גר’ חמאה

מלח ופלפל


פורסים את שיני השום ומפזרים את הפרוסות בצורה אחידה על תבנית התנור. חוצים את תפוחי האדמה לחצי ופורסים כל מחצית לפרוסות בעובי חצי ס”מ, משתדלים שהפרוסות ישארו צמודות זו לזו ולא יתפזרו על הקרש. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כמו קלפים בתבנית, פס אחרי פס של פרוסות, לוחצים מעט את הפרוסות כדי שהן “יפתחו” בצורה חופפת, טור אחרי טור. יוצקים על הכל מלח, פלפל ושמן זית. אופים בחום של 190 מעלות למשך 50 ד’, עד שתפוחי האדמה זהובים ורכים.


לשידרוג: ניתן לפזר על הכל מלמעלה 4 כפות רוזמרין קצוץ. מעניק ריח וטעם מופלאים לכל המנה.









2,369 צפיות0 תגובות

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page