top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תיפה זערור

פאי פרג - יפה זערור



פאי פרג נפלא

למלית פרג: • 1/2 1 כוסות חלב • 1 כוס סוכר (200 ( לא אבקת סוכר) • 400 גרם פרג • 100 גרם חמאה • קליפה מגוררת מלימון אחד • 3 ביסקוויטים מפוררים לפירורים או שקדים טחונים • 1 תפוח עץ קלוף ומגורר גס • 1 ביצה מעט צימוקים

לזיגוג: • ביצה טרופה עם כף מים

הכנת המלית • מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה • מוסיפים את ה פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט • מורידים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים עד להמסת החמאה • מצננים לטמפ' החדר, מוסיפים קליפת לימון, פירורי ביסקוויטים, ביצה ותפוח מגורר, ומערבבים היטב • שומרים במקרר עד השימוש

בצק: 2 כוסות קמח ( להתחיל עם 11/2) 2 כפות קורנפלור 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 3/4 כוס אבקת סוכר 1 כפית תמצית וניל קורט מלח 1 ביצה L

הכנת הבצק אם משתמשים במטריצה לחיתוך בצק: • מרדדים את הבצק על גבי המטריצה, מפרידים את המעויינים הקטנים שנחתכו (אפשר פשוט לדחוף אותם עם האצבע) • מרימים את הבצק החתוך עם משטח המטריצה המתפרק ומקפיאים עד לשימוש • את שאריות הבצק מרדדים לעובי חצי ס"מ ומרפדים תבנית פאי משומנת בקוטר 28, כולל קצת בשוליים (לא חובה) הכנת הבצק בלי שימוש במטריצה: • מרדדים חצי מהבצק לעובי חצי ס"מ ומרפדים תבנית פאי משומנת בקוטר 28, כולל קצת בשוליים (לא חובה) • את החצי השני של הבצק שומרים במקרר עד לשימוש • מחממים תנור ל-180 מעלות • מוציאים את הקלתית מהפריזר, דוקרים עם מזלג, ואופים את הקלתית (בלי להפשיר) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב הרכבה ואפייה: • שופכים את מלית הפרג על הקלתית האפויה • מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה • מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים (אם הבצק קשה מדי מחכים דקה או שתיים שיפשיר ויתרכך) • אופים כ-25 דקות, עד שהבצק זהוב • שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר










11 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page