פאי שוקולד קרמל בוטנים מלוח וגאנש שוקולד - כרמית דהאן
תבנית פאי 24
לפאי 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 2 כוסות קמח 1/4 כוס סוכר 4 כפות קקאו כפית תמצית וניל איכותית 2 חלמונים
במעבד מזון שמים את החמאה הקמח הקקאו והסוכר ומעבדים לפירורים מוסיפים את החלמונים ומעבדים לבצק
מעבירים את הבצק לניילון נצמד משטחים לדיסקית ומקררים כשעה במקרר
מרדדים את הבצק עם מעט קמח מסדרים בתבנית הפאי מחוררים את הבצק עם מזלג מסדרים נייר כסף על הבצק ושים קטניות כמשקולת (שעועית או חומוס) בשלב הזה מכניסים את התבנית לחצי שעה הקפאה אחרי חצי שעה מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל25 דקות מורידים את נייר הכסף ואופים עד עשר דקות מוציאים ומצננים
לרוטב קרמל בוטנים מלוח חצי כוס בוטנים קצוצים גס חצי מיכל שמנת מתוקה 125 מ"ל חצי כוס סוכר 2 כפות סירופ תירס 50 גרם חמאה מעט מלח גס
מחממים מעט את השמנת במיקרו
בסיר קטן שמים סוכר וסירופ תירס וממתינים שהסוכר ימס ויקבל צבע מעט זהוב לשים לב שהסוכר לא נשרף אחרי שהסוכר נמס מוסיפים את השמנת שחיממנו בזהירות לסיר להיזהר זה חם בטירוף גם האדים לערבב ולהוסיף את החמאה עכשיו מערבבים במשך מספר דקות עד שהסוכר נמס לגמרי ואין גושים ויש לנו קרמל מושלם
מפזרים את הבוטנים על הפאי שופכים את הקרמל מעל ומישרים מפזרים מעל מעט מלח גס ומכניסים למקרר לחצי שעה
לגאנש שוקולד מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל 250 שוקולד חלב 100 גרם שוקלד מריר
מחממים את השמנת המתוקה על הגז קוצצים את השוקולד ושמים בקערה כשהשמנת חמה מאד שופכים אותה על השוקולד מחכים כדקה ומתחילים לערבב היטב עד לקבלת גאנש שוקולד מבריק שופכים את הגאנש לתוך הפאי מעל הקרמל
לקישוט 2 כפות חמאת בוטנים מחממים מעט במיקרו את החמאת בוטנים מעביריםלשקית זילוף עושים חור קטן בשקית ומזלפים נקודות או קווים מעל הגאנש לוקחים קיסם ויוצרים צורות
מכניסים להקפאה לשעתיים עד שהשוקולד מתייצב
תהנו
Comentários