פוקאצה ריחנית - נועם זיגדון
2 פוקאצ’ות גדולות בגודל תבנית תנור
1 ק״ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
700-750 מ״ל מים בטמפרטורת החדר
1 כף מלח
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את כל המצרכים למעט השמן אחרי שמתגבש בצק מוספים את השמן ולשים את הבצק לפחות 10 דקות
לא עוצרים את המקיסר עד שהבצק מבריק וחלק
מכסים את הבצק מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח
אחרי הכפלת הנפח שופכים פנימה לתוך קערת המיקסר כחצי כוס מים
מחלצים את הבצק מהדפנות שופכים לתוך תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
מפזרים ירקות עגבניות, פלפלים, עשבי תיבול
אופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות כ- 15-20 דקות או עד הזהבה
בהצלחה נועם זיגדון 💞
**********
המלצת האתר:
ניתן לרכוש אצלנו בחנות את משטח האפייה המקורי והאיכותי מסיליקון איכותי 👇🏽
מושלם