הכנתי לכם פוסט מושלם על הכנת פחזניות, חילקתי לכם את המתכון לשלבים ברורים, שימו לב לטיפים בתחילת הפוסט ולפני המתכון כי הם המפתח להצלחת הפחזניות.
הטיפים: 1. כל החומרים חייבים להיות בטמפ' החדר במיוחד הביצים אז הוציאו אותם כשעתיים שלוש לפני ההכנה. 2. לייבש את הבצק היטב בסיר כך שתוכלו להכניס בו יותר ביצים. 3. הוספת הביצים לבצק רק כאשר הבצק התקרר ולא רותח 4. לא פותחים את התנור ב25 דקות הראשונות גם אם מאד סקרנים, אם תפתחו את התנור מוקדם הפחזניות ישתטחו ואז האורחים יהיו בטוחים שהכנתם פיתות ויבקשו חומוס לנגב!! 5. אפייה מספקת! הפחזניות מוכנות כאשר הופכים אותן התחתית שחומה וכשמקישים עליהן יש צליל חלול.
מתכון להכנת פחזניות של ליטל: 1 כוס חלב 1 כוס מים 1 כף סוכר 1 כפית מחוקה מלח 200 גרם חמאה קוביות 2 כוסות קמח 5-6 ביצים טרופות בטמפ החדר
אופן ההכנה:
1. המתכון מתחיל בסיר: בסיר שמים חלב, מים, סוכר מלח וחמאה על להבה בינונית, מתחילים לחמם עד שהחמאה נמסה, ברגע שמתחיל בעבוע ראשון מוסיפים 2 כוסות קמח בבת אחת ומתחילים לערבב היטב עם מרית. הערבוב צריך להיות חזק ואינטנסיבי עד שהכל מתאחד בסיר לכדי בצק אחד. כאשר נוצר בצק אחד ממשיכים לערבב חזק תוך כדי גירוד תחתית הסיר עוד 2 דקות. למה? ככל שנייבש את הבצק יותר יכנסו בו יותר ביצים.
זהירות לא לשרוף!
2. מכבים את הלהבה ומעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות בינונית. הוו ילוש את הבצק לבד במטרה לקרר אותו לפני הוספת הביצים. תנו לו ללוש עשר דקות.
3. התחילו להוסיף את הביצים כל פעם קצת. שימו לב שבכל הוספה הבצק יתפרק, אל תדאגו! הבצק יתאחד שוב במהרה.
4. מתי הבצק מוכן? הבצק צריך להיות במרקם סמיך ודביק אך לא נוזלי. אחרי כל הוספת ביצים קחו טיפה מהתערובת ונסו למתוח אותו בין שתי אצבעות, אם התערובת נמתחת היא מוכנה, אם היא נקרעת הוסיפו עוד טיפה ביצים ומתחו שוב.
5. העבירו את הבצק לשקית זילוף וזלפו פחזניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אפו ב180 מעלות למשך 30-35 דקות . אין לפתוח את התנור ב25 הדקות הראשונות!
באהבה ממני אליכם
Comments