פטאייר בטעם משגע - במטבח עם דיתוש
לבצק:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים/שקית שמרית
כף שטוחה סוכר
כפית מלח
חצי כוס שמן
כ- 2וחצי עד 3 כוסות מים פושרים
לערבב הכל וללוש לפחות 5-7 דקות לפיתוח הגלוטן.
להתפיח כשעה במקום חמים.
מלית:
לערבב 2 קוביות גבינה צ'רקסית/פטה/בולגרית רכה מעודנת 5% עם 2 ביצים- הכי כדאי לערבב.
(שימו לב, אם השתמשתם בגבינה צ'רקסית, הוסיפו מלח, אם בפטה או בולגרית, אין צורך).
לאחר ההתפחה, לקרוץ עיגולים ולרדד כל עיגול לעובי דק.
למלא חלק מהפיתות בגבינה ולסגור כמו צורת אוזן המן ולהפוך את המשולש.
למרוח בביצה ולאפות 5 דקות בטורבו תחתון ועוד 5-7 דקות באפיה רגילה, עד להזהבה.
הצעה נוספת למילוי:
*מעט מתערובת הגבינה עם עלי זעטר טריים וסומאק.
**מגוון עלי תרד או מנגולד חלוטים במים רותחים מעורבבים עם המון בצל מטוגן וסומאק.
או מנגולד קצוץ ושני חופנים של עלי זעטר טריים מוקפצים 2 דקות בשמן זית, מלח, פלפל וסומאק.
לצנן, למלא את העיגול ולפזר מעט מתערובת הגבינה ולסגור.
בתאבון
דיתוש
Comments