top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
אביגיל מייזליק

פילה מדומה במילוי פטריות וכבד עוף - אביגיל מייזליק


פילה מדומה במילוי פטריות וכבד עוף


דרגת קושי: בינונית זמן אפיה לבטטות: חצי שעה זמן בישול הבשר: 3 שעות 12 מנות


נתח פילה מדומה מס’ 6 במשקל קילו וחצי

3 כוסות יין אדום

2 כפות סילאן

2 בצלים פרוסים

2 גזרים

מלח ופלפל


למלית:

בצל אחד קצוץ

3 כפות שמן זית

200 גר’ כבד צלוי, מנוקה מסיבים

סלסלת פטריות טריות, קצוצות גס

חצי כוס חמוציות

מלח ופלפל


לבטטות:

6 בטטות בינוניות קלופות

2 בצלים קלופים, קצוצים

4 כפות שמן זית

רבע כפית קינמון (לא חובה)

מלח ופלפל


מכינים את המלית: מחממים מחבת ושמים עליה את שמן הזית והבצל הקצוץ. מטגנים 3-4 ד’ ומערבבים מידי פעם עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על אש גבוהה עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הכבד, חתוך לקוביות קטנות ומטגנים דקה או שתיים. מוסיפים את החמוציות, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב ומסירים מהאש. מצננים מעט.


בעזרת סכין שף או סכין ארוכה יוצרים כיס לכל אורך הבשר (ניתן לבקש גם מהקצב שיעשה זאת) ודוחסים את המלית באופן אחיד לכל אורך הנתח. מומלץ להלביש על הנתח רשת ששומרת על צורתו היפה (ניתן לקנות בכל מקום בו מוכרים בשר טרי). מחממים סיר עם שמן ומטגנים את נתח הבשר מכל כ-5 ד’ מכל צד, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את היין, הבצל, הגזר, הסילאן, וממלאים במים עד כדי כיסוי הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-3 שעות, או עד שהבשר רך.


בינתיים מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. חותכים את הבטטות לקוביות בגודל ס”מ ומעבירים לתבנית התנור, מרופדת בניר אפיה. מוסיפים את הבצלים הקצוצים, מלח ופלפל וקינמון אם רוצים. יוצקים את שמן הזית באופן אחיד על כל הירקות ומכניסים לתנור. אופים למשך 25-30 ד’, עד שהבטטות רכות וזהובות מעט.


להגשה: פורסים את נתח הבשר לפרוסות, מסדרים על כל צלחת הגשה עיגול יפה של הבטטות, מניחים עליו את פרוסות הבשר, יוצקים מעט מהנוזלים של הבישול ומגישים.








17 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page