פילה סלמון צלוי בתנור - אריאלה גולדמן
▪︎ נתח פילה סלמון טרי במשקל בערך 800 גרם / או קפוא ומופשר פרוס לנתחים יפים
~ מערבבים יחד-
4 כפות שמן זית
4 שיני שום כתושות
רבע כוס מידה סילאן
רבע כוס מידה רוטב צ'ילי
כפית פפריקה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
מיץ טרי סחוט מ 1/2 לימון
~ מברישים את הנתחים ברוטב
~ מחממים את התנור לחום גבוה 220 מעלות- תוכנית אפייה רגילה
~ מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומברישים אותו היטב ב 2 כפות מהשמן
~ מכניסים את התבנית אל התנור בלי הדג ומחממים אותה 5 דקות. חשוב שהיא תהיה חמה.
~ מוציאים בזהירות ומנמיכים ל 200 מעלות ומניחים בה את נתח הדג, על צד העור וצולים 20 דקות
Comments