top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

פיצה או פוקצ'ה איטלקית - השף מיכה כלפה


פיצה או פוקצ'ה איטלקית - השף מיכה כלפה


מתכון אמיתי של צפון איטליה

ואם נרדד את הבצק נקבל פיצה של נפולי.

בבקשה אני מתחנן ממכם לא לבקש את המתכון בכוסות


המתכון:

1 קילו קמח,

100 ג"ר שמן זית,

20 ג"ר מלח,

50 ג"ר סוכר,

25 ג"ר שמרים יבשים או 50 ג"ר שמרים טריים.

600 מ"ל מים עדיף קרים .


אופן ההכנה:


1. את הקמח השמרים והסוכר מכנסים למיקסר, את המלח באמצע הלישה. להזרים את המים בזרם דק.


2. ולאחר שנוצר כדורי בצק במיקסר, רק אז להכניס את השמן, וממשיכים לעבד את הבצק. הבצק צריך להיות רך.

3. התפחה ראשונה : מגלגלים לכדור מורחים שמן זית על הבצק ונותנים לו לנוח ( 20 דקות).


4. אחרי שהבצק תפח עושים לו שבירת התפחה.( מוצאים לו את האוויר ) , ואז התפחה שניה. 15 דקות


5. לאחר התפחה שניה מחלקים לכדורים של 200ג"ר , ולעבודה . פוקצ'ה פותחים ידני ואת הפיצה ניתן ידני או עם מערוך על מנת לעשות את הבצק דק.


6. מכניסים לתנור 210 מעלות 12-20 דקות , פשוט עד שהבצק בל צבע יפה ועשוי טוב. ניתן לעלות על הבצק , גבינות שונות , אנטיפסטי דגנים . או רק מלח גס ופלפל שחור גרוס. אפשר לעשות גם מקלוני פוקצ'ה וכל צורה שרוצים. תשחקו עם זה


לרוטב:

רוטב לפיצה - ( רוטב נפוליטנה )

1.5 קילו עגבניות קלופות חתוכות לקוביות

2 בצלים קצוצים

3 כפות רסק עגבניות,

4 שיני שום קצוצות

חופן של עלי בזילקום קצוצים

3 גבעולי סלרי קצוצים.

2 גזרים קצוצים דק דק.

מלח ופלפל

1 כף סוכר

מעט אורגנו


אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוספים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה ואז מבשלים כ 35 דקות.

2, לאחר 35 דקות טוחנים את הכל במעבד מזון ידני.


מוצר מומלץ❣️

משטח האפייה המקורי והאיכותי בשני גדלים לבחירה, ובמחיר בלעדי.

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת המתכונים והמבצעים שלנו 👇🏽

👩🏼‍🍳





Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page