פירה וכבד עוף בקלי קלות - אילנה טל
שילוב מושלם, טעם אלוהי!!
פירה בקלי קלות
אני מכינה ככה, כי ככה אוהבים אצלי,כל אחד מכין אחרת.
לא אוהבת להוסיף מרגרינה או מחמאה, כי לא טעים לי, הילדים כן.
קוצצת בצל גדול לקוביות ומטגנת עד שקיפות
מוסיפה קוביות תפוח אדמה
מכסה במים ומתבלת בכף אבקת מרק עוף ומעט מלח
מבשלת עד ריכוך
מסננת מהנוזל(שומרת בצד)
אני אוהבת להוסיף כ 25 גרם מחמאה שחתכתי לקוביות ומתחילה למעוך את תפוחי האדמה בעודם רותחים,תוך כדי מוסיפה מהנוזל עד לקבלת מרקם קטיפתי.
כבד ובצל מקורמל
לפני הכל צולים ומכשירים את הכבדים (כבד עוף) חצי קילו
בסיר מחממים שמן
מוסיפים פנימה 5 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים טיפונת עבה (לא דק שיהיה בשר)
מטגנים עד שהבצל מתחיל לקבל צבע זהוב
מוסיפים את הכבדים הצלויים
מתבלים ב:
4 שיני שום פרוסות
סילאן כ 2 כפות
מלח
פלפל שחור
טיפונת כורכום
מעט פפריקה מתוקה
מערבבים ומפזרים מעל צילי גרוס (למי שאוהב)
מוסיפים חצי כוס מים רותחים (שנקבל רוטב סמיך לפירה)מערבבים ורק אז מפזרים עוד קצת פלפל שחור גרוס ומבשלים כעשר דקות!
בתאבון
********
מוצר מומלץ❣️
רוסוגריל - סיר אחד המשלב בין רוסטר לפלנצ’ה.
מתאים לבישול בתנור עד 180 מעלות עם מכסה
ועד 240 מעלות ללא המכסה, ומתאים לכל סוגי הכיריים.
ועכשיו במחיר בלעדי ובמשלוח חינם.
לפרטים 👇🏼
🔝
הצטרפו לקבוצת המבצעים והדילים הסודיים שלנו👇🏼
👩🏻🍳
במקום לרצוח את הכבד פעמיים ולהרוס אותו עם מרגרינה וכימיקלים בשם חבר דמיוני בשמיים והבלי כשרות מלפני 5000 שנה, מומלץ: לטגן הכל בחמאה וכמובן שלא צולים את הכבד לפני הטיגון שלו בחמאה. למחמירים, ניתן להשרות את הכבדים בחלב לחצי שעה, לסנן ולייבש ואז הם בטעם נדיר ומדהים!!! חמאה ורק חמאה!!!!