top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תערן גולני שף

פיתות ביס - שף ערן גולני


מצרכים: 1 קג קמח לבן מנופה 2 כפות שמרים יבשים ½ כף סוכר 1 כף מלח 600 גר מים פושרים 2 כפות שמן קנולה


איך מכינים: במיקסר שמים את הקמח השמרים והסוכר מפעילים את המיקסר כדי לערבב את הכל לאחר חצי דקה של ערבוב מוסיפים את המים בהדרגה ולאחר מכן את המלח ולבסוף את השמן. לאחר שהכל מתגבש לבצק אחיד לשים עוד 3 דקות על מהירות גבוהה. מתפיחים בקערה מקומחת למשך שעה מחלקים לכדורים אחידים ומשאירים לעוד התפחה למשך חצי שעה מחממים מחממים טאבון לחום של 300 מעלות לפחות או תנור ל 250 מעלות (חום עליון) או יותר החום הגבוה גורם לפיתה להתנפח וליצור כיס. את התבנית שמים הפוכה במדף הגבוה של התנור. לאחר שהכדורים תפחו משטחים כל כדור עם הידיים על קמח לעובי של סמ 1 ובקוטר 20 ס"מ כשהתנור חם מניחים על התבנית ההפוכה שהתחממה בתנור, למשך 3-5 דקות עד שהפיתות מתנפחות ומקבלות צבע זהוב ויפה מעל, מוציאים לתבנית מרופדת מגבת בד יבשה ונקייה כולל כיסוי. ממשיכים ככה עם כל הבצקים ויש לכם פיתות ביתיות וטעימות בתאבון.











15 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page