מצרכים:
1 כוס גרגרי חומוס מושרים כל הלילה במים.
2 שיני שום קלופים
1 בצל בינוני קלוף
1 כפית מלח הימלאיה ורוד
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
1/2 כפית צ׳ילי חריף גרוס ( לא חובה) פטרוזיליה קצוצה דק דק
1 כף קמח חומוס( יש בחנויות לקנייה קמח חומוס)
לאחר ההשריה של החומוס שוטפים היטב ומעבירים לבלנדר את גרגרי החומוס, השום, הבצל, את הצילי החריף וטוחנים לעיסה מעט גרגרית.
מפסיקים לטחון ומוסיפים את הפפריקה המתוקה מעט פטרוזליה קצוצה דק דק
וממשיכים לטחון עד לתערובת אחידה.
מכניסים למקרר את כל התערבת לשעה,
מוציאים וכאשר התערובת קשה מוסיפים מעט מים. ומוסיפים בסוף כפית אבקת סודה.
מערבבים שוב היטב לעיסה אחידה ומעט לחה.
אבקת הסודה נותנת לתערובת אווריריות.
יוצרים עיגולים עם ידיים מעט רטובות.
מכינים סיר קטן עם רשת ומטגנים בשמן עמוק את הפלאפל.
להקפיד שהתערבת לא מתפוררת.
ואפשר ליצור כדורים.
והשמן מספיק חם.
עד להשחמה.
ארוחה כייפית עם חומוס טבעי שהכנתי, ויש לכם במתכון הקודם, בתוספת טחינה גולמית צהובה בתוספת כורכום.
בתוספת טורטיה, ממש מושלם וטעים.
אפשר להוסיף פטרוזיליה וכוסברה מי שאוהב .
להוסיף יותר שהבלילה תהיה יותר בצבע ירוק.
בערך צרור קטן של פטרוזליה.בתוספת סלט,
פלחי חציל, טחינה צהובה בתוספת כורכום. ובמקום פיתות הכנתי טורטיה.
Comments