top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
אביגיל מייזליק

פלטת אנטיפסטי ירקות - אביגיל מייזליק



פלטת אנטיפסטי ירקות


דרגת קושי: קלה זמן אפיה: 12-15 דקות 5-6 מנות

½ כוס פטריות טריות

2 בטטות קלופות

בצל סגול, קלוף

פלפל אדום וצהוב

6 עגבניות שרי

קישוא זוקיני קטן

חצי חציל קטן

קולורבי קלוף

שומר גדול

ראש שום שלם

4 שיני שום קלופות

4 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי (אפשר גם להחליף במיץ לימון או חומץ אחר, מעורב עם ½ כפית סילאן)

מלח ופלפל


מכינים את הירקות: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מניחים ניר אפיה על תבנית התנור ויוצקים עליו 2 כפות שמן זית כך שיכסו את רוב שטח הניר. מסדרים כל אחד מהירקות בנפרד על התבנית, כך שאם אחד מהם יהיה מוכן קודם ניתן יהיה להוציא אותו. מניחים את הפטריות (אם הן גדולות חוצים ואפילו חותכים לרבעים, ואם הן קטנות מניחים אותן שלמות), פורסים את הבטטה לפרוסות אלכסוניות ומניחים ליד הפטריות. פורסים את הפלפל לפרוסות בעובי חצי ס”מ ומניחים ליד הבטטה, פורסים את הקולורבי לחצי ולפרוסות בעובי 1 ס”מ, חותכים את הבצל לשישיות, פורסים את עגבניות השרי לחצאים, חותכים את הקישוא לפרוסות אלכסוניות , פורסים את החצילים לחצאי עיגולים בעובי חצי ס”מ, חוצים את השומר ופורסים לרצועות בעובי 1 ס”מ. מניחים במרכז את ראש השום. פורסים את שיני השום לפרוסות דקות ומפזרים באופן שווה מעל כל הירקות, מתבלים במלח ופלפל. יוצקים את יתרת שמן הזית באופן שווה על כל הירקות.

אופים: מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 10 דקות. מוציאים ובודקים אם חלק מהירקות כבר זהובים (חלק מהירקות יזהיבו לפני האחרים). מוציאים אותם לקופסת אחסון ומחזירים את יתרת הירקות שנותרו על התבנית לאפייה נוספת. אופים עוד 3-5 דקות, עד שכל הירקות מזהיבים.

מעבירים לקופסה רחבה, מומלץ לסדר גם כאן כל ירק בנפרד. יוצקים על הירקות את החומץ הבלסמי או מיץ הלימון והסילאן. שומרים במקרר עד להגשה. לבסוף מסדרים בצורה נאה על צלחת גדולה ויפה ומגישים.










5,812 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page