top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
אביגיל מייזליק

פלפלים ממולאים בגבינות וזיתים - אביגיל מייזליק




פלפלים ממולאים בגבינות וזיתים


המלית הנהדרת הזו מתאימה מאד גם לחצילים ולזוקיני, מומלץ לנסות!


זמן הכנה: 30 ד’ זמן צלייה: 12-15 ד’ 6-8 מנות


4-5 פלפלים אדומים גדולים ובשרניים או 350 גר’ פלפלים קטנים

2 כפות שמן זית (אם קולים בתנור)


למלית:

חב’ גבינת ריקוטה 250 גר’

100 גר’ כדורי גבינת מוצרלה מפוררים

100 גר’ גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת

100 גר’ גבינה בולגרית מפוררת

2 שיני שום כתושות

2 כפות פטרוזיליה או בזיליקום קצוץ

3-4 כפות זיתים שחורים או ירוקים קצוצים

מלח ופלפל

לטיגון (אם רוצים):

2 ביצים טרופות

מלח ופלפל

כוס פירורי לחם

שמן לטיגון


מכינים את הפלפלים למילוי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מניחים את הפלפלים על תבנית התנור, מרופדת בניר אפיה ואופים למשך 10-12 ד’, עד שהפלפלים מזהיבים. מוציאים מיד ומעבירים לקופסה סגורה למשך 20 ד’. מוציאים ומסירים לגמרי את הקליפה הדקה בזהירות. אם משתמשים בפלפלים הגדולים מסירים בזהירות את הגבעול והגרעינים ופורסים כל פלפל לשלוש רצועות עבות. אם משתמשים בפלפלים הקטנים – חותכים בזהירות חריץ קטן מהעוקץ ועד לקצה הפלפל.


מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית, טועמים ומתקנים תיבול. מורחים על כל פרוסת פלפל כף וחצי מלית ומגלגלים לגלילה או ממלאים בזהירות רבה את הפלפלים הקטנים. מסדרים בצורה נאה על צלחת הגשה ומגישים.


לציפוי וטיגון (אם רוצים): מסדרים את פירורי הלחם על צלחת אחת וטורפים את הביצים עם המלח והפלפל בקערה. טובלים בזהירות את הפלפלונים בביצה ולאחר מכן בפירורי הלחם. מחממים שמן במחבת ומטגנים מכל צד עד להזהבה. מעבירים לניר סופג ומגישים מיד.










28 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page