פלפלים ממולאים - במטבח עם דיתוש
הממולאים הכי קלים שיש...
כ-8 פלפלים אדומים בינוניים
הרוטב:
כ-2 ליטר מים
4 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל
4 שיני שום פרוסות
נענע יבשה בנדיבות
קורט סוכר
מיץ מחצי לימון
כף פפריקה מתוקה
מילוי:
2 עגבניות קצוצות ללא קליפה או גרעינים
כוס וחצי אורז חצי מבושל
500 גר' בשר בקר טחון
מלח, פלפל, קינמון, בהאר ונענע יבשה
2-3 כפות רסק עגבניות
כף שמן
הכנה מילוי:
ערבבו את כל חומרי המילוי והתבלינים.
את הפלפלים שטפו והורידו את העוקץ עם סכין בתנועה סיבובית לגמרי, כך שבעצם יתקבל פלפל ללא המכסה.
סלקו את החלקים הלבני הפנימיים ואת הגלעינים.
מלאו את הפלפלים, בלי לדחוס (כדי שיהיה לאורז מקום לתפוח).
המילוי צריך להגיע כמעט עד סוף גובה הפלפל, מעט פחות (אל דאגה, החלל יתמלא בבישול כשהאורז יתפח).
הרכבה:
בתחתית הסיר לרפד עם טבעות בצל(שכבה שלמה)/עלי כרוב שירפדו את התחתית.
סדרו את הפלפלים במעגל חיצוני ופנימי כסו עם הרוטב(צריך להגיע מעט מעל לגובה הפלפלים.
כסו עם צלחת הפוכה ומעל מכסה של הסיר.
הרתיחו, ואז בשלו כשעה על אש קטנה.
בתאבון ♡
דיתוש
**********
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את קוצץ הירקות החשמלי המקורי👇
תגובות