פשטידת בטטה ופטריות - במטבח עם דיתוש
מושלמת לשבועות!
המצרכים:
חב' בצק פריך למאפים מלוחים
2 קופסאות פטריות חתוכות שימורים
בצל גדול קצוץ
1 בטטה גדולה מאורכת
1 שמנת לבישול 15%
מעט גבנ"צ מגורדת
קוביית בולגרית 5%
ביצה
2 כפות קמח/קמח שקדים
מלח, פלפל
מעט אגוז מוסקט
2 כפות שמן זית
הכנה:
לשמן מעט תבנית פאי ולהעביר אליה את הבצק, כך שהשוליים יגלשו מעל לדפנות התבנית.
להעביר מערוך מעל כך שיחתוך את הבצק העודף.
לדקור את הבצק עם המזלג בכמה מקומות.
לשים ריבוע נייר אפייה ומעל שעועית יבשה או חומוס יבש ולאפות כרבע שעה בחום בינוני.
בינתיים לטגן את הבצל במעט שמן זית, לתבל.
להוסיף את הפטריות ולערבב.
לבשל עוד כחמש דקות.
לצנן.
לערבב פנימה את השמנת לבישול, הגבינות, הביצה ולתקן תיבול.
לשפוך התערובת מעל לבצק החצי אפוי.
(לאחר שהוצאנו את נייר האפייה והקטניות ששמשו כמשקולת).
לקלוף ולפרוס את הבטטה ולבשל במיקרו עד לריכוך(לא יותר מדי) או בתנור(חצי שעה בחום גבוה).
לסדר מעל את פרוסות הבטטה באופן אקראי במרווחים אחד מהשני.
לפזר שומשום.
ניתן משאריות הבצק לחתוך פסים בעובי ס"מ ולקשט מעל בצורת שתי וערב.
לאפות בחום בינוני כחצי שעה עד להזהבה.
בתאבון ♡
*********
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את קוצץ הירקות החשמלי המקורי👇
Comentários