צלי בקר רך ועסיסי ביין ופירות יבשים מנה של השמחות - שף מיכה כלפה
את המתכון קיבלתי להכין מהאלופה חברתי הטובה חופית לאמקייס.
מצרכים:
נתח בשר מס' 5 –צלי כתף
2 יח בצל
4-5 שיני שום פרוסות
10 יחידות שזיפים מיובשים מגולענים
10 יח' משמשים מיובשים
חצי כוס ח"פ יין אדום חצי יבש
1 מקל קינמון
כף סילאן
חצי כפית כורכום
חצי כף מלח
חצי כף פלפל שחור גרוס
2 עלי דפנה
אופן ההכנה:
1. את הבשר יש להרתיח כגוש במים עם עלי דפנה וגרגירי פלפל אנגלי בסיר לחץ כחצי שעה
מזמן הרתיחה,או בסיר רגיל כשעה וחצי עד שסכין ננעץ בקלות.
2. לסנן מהנוזלים ולצנן לילה במקרר. לפרוס לפרוסות.
3. בסיר להזהיב בצל חתוך לרצועות,להוסיף את השום לדקה ואת המקל קינמון ופירות יבשים.
4. להוציא חצי מכמות הפירות-לפיזור מעל הבשר.
5. להוסיף כף סילאן,חצי כפית כורכום,חצי כף מלח,חצי כף פלפל שחור גרוס,
6. להוסיף את היין וחצי כוס מים, 2 עלי דפנה להביא לרתיחה.
7. לסדר בסיר את פרוסות הבשר לפזר מעל את הפירות יבשים,לשפוך מהרוטב בעזרת כף
מעל פרוסות הבשר, לבשל על להבה נמוכה, הנוזלים מצטמצמים והבשר רך- מוכן
8. לפני ההגשה לפזר כוסברה טרייה קצוצה.
コメント