צלי בשר ברוטב פטריות משגע
2 ק"ג בשר בקר כתף מרכזי מספר 5 מבושל שעה בסיר לחץ עם : עלי דפנה פלפל שחור אנגלי מעט מלח 5 שיני שום לקרר ולפרוס לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
*לרוטב*
1/4 כוס שמן 1 כף פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה 6-7 שיני שום פטריות שלמות או חתוכות 1 כף עגבניות מיובשות 1 כפית אבקת מרק בצל 1 שקית אבקת צלי בקר פלפל שחור אנגלי 4 עלי דפנה 2 גבעולי כרפס 1 כפית כמון ½ כף שטוחה מלח מים שיכסו את הבשר
לחמם את השמן להוסיף את הפפריקה אחרי דקה להוסיף כוס מים
להכניס לסיר את הכרפס השום עלי דפנה והפיטריות לסדר את הבשר לכסות במים רצוי במים שבישלתם את הבשר לתבל לכסות את הסיר
לבשל על אש גבוהה כשעה להוסיף מים במידת הצורך שהבשר רך לפתוח את הסיר ולצמצם נוזלים
באהבה נועם זיגדון
Comments