top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

צלי כבד בקר עם לימון כבוש - השף מיכה כלפה

צלי כבד בקר עם לימון כבוש - השף מיכה כלפה


ארוחה משגעת בסיר אחד, מעדן מלכים.

מצרכים :


5 פרוסות כבד בעובי 2-3 ס"מ

6 שיניי שום קלופים

1 לימון כבוש גדול או שניים קטנים

5 פלפלונים סודיים. אפשר גם פחות


תבלינים :


כף פפריקה מתוקה

כף אבקת מרק עוף

כפית כמון

חצי כפית כורכום

רבע כפית פלפל לבן

חצי כוס שמן קנולה

3-4 כוסות מים

יש לציין שבמנה הזאת לא שמים מלח


אופן ההכנה :


1. את הכבד שמים על רשת התנור ומתחת בריצפת התנור שמים תבנית עם מים בכדיי שהנוזלים והדם שניגר מהכבד יפלו לתוכה.


2. לצלות את הכבד כ רבע שעה בחום של 200 מעלות.


3. להוציא , לקרר , ולחתוך לריבועים בינוניים.


4. להשרות במים קרים כ רבע שעה

5. לשפוך את המים ולמלח מעט את הכבד ולשטוף לאחר כ רבע שעה.


6. בסיר שטוח שמים את השמן , פורסים את השום לפרוסות ומטגנים בשמן עד להזהבה. (לא יותר מהזהבה)

מורידים מהאש , מוסיפים את כול התבלינים ואת המים בוחשים ומחזירים על האש.


7. שמים את הכבד החתוך ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית כ רבע שעה מרגע הרתיחה.


8. מוסיפים את הלימון והפילפלונים מערבבים קלוט ומבשלים עד שהרוטב הצטמצם.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן.


בהצלחה !


תודה לבשלנית הגדולה זרי אזרזר על העזרה עם המתכון


*******

מוצר מומלץ 💥

מארז 9 קופסאות אחסון זכוכית+מכסים אטומים מבית FoodApeal איכותיות ביותר - ניתנות לשימוש על פלטת שבת, במקפיא וניתנות לשטיפה במדיח כלים ללא המכסה.

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו👇🏽





פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page