top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
מירב מלכה

קאדה במילוי גבינות – מירב מלכה



החומרים לכ-10 יחידות בקוטר 16-15 ס"מ 300 גרם קמח, מנופה 1/2 כף שמרים יבשים 1 כף סוכר 4 כפות שמן אפשר גם שמן זית 3/4 -1 כוס מים חמימים 1/2 כפית מלח למלית גבינה ותרד: 50 גרם פרמז'ן מגורר 100 גרם פטה קשה (אפשר מוצרלה) מפוררת 100 גרם גבינת צ'דר מגוררת 100 גרם תרד או סלק ירוק חתוך לרצועות דקיקות מלח ופלפל שחור גרוס תרסיס שמן

אופן ההכנה: מניחים בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה את הקמח, שמרים, הסוכר ומערבבים, מוסיפים את השמן והמים תוך כדי ערבול. מערבלים כדקה שתיים ומוסיפים את המלח ( במקרה הצורך אפשר להוסיף עוד מעט מים) מערבלים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו ( כ-חצי עד שעה ). מחלקים את הבצק 10-8 חלקים ומעצבים כל חלק לכדור, מניחים על מגש ברווחים מכסים במגבת ונותנים לנוח כעשר דקות. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית. מרדידים כל עיגול בצק לעלה דק, נוטלים בכפית מהמלית ומניחים במרכז עלה הבצק וסוגרים לכדור כמו קובה. בדרך זו ממלאים את כל כדורי הבצק. מסדרים על מגש ברווחים ונותנים לנוח במשך 10-5 דקות. מרדדים כל כדור בצק ממולא על משטח משומן היטב ( אפשר בשמן או תרסיס) לפיתה עגולה בעובי כחצי ס"מ. ומתפיחים שוב במשך רבע שעה. מרססים מחבת ומחממים היטב מניחים את הקאדה- הפיתה הממולאת במחבת לוחצים קלות על המאפה כך שישמר עובי אחיד. מטגנים משני הצדדים לגוון חום זהבהב. בדרך זו מכינים את יתר כדורי הבצק. מגישים חם










1,266 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page