24 מאפינס או 2 אינגליש קייק
למאפינס: 3/4 כוס שמן (180 מ"ל) 3 ביצים 1/2 1 כוסות חלב / חלב שקדים / מים (360 מ"ל) 1/2 1 כוסות סוכר (300 גר') קורט מלח כפית תמצית וניל 6 כפות קקאו (60 גר') 3 כפות אבקת שוקו (30 גר') כוס וחצי קמח (210 גר') 2 כפיות אבקת אפיה (10 גר') לתוספות: 4 כפות ממרח שוקולד-אגוזים 100 גר' שוקולד ציפס
אופן ההכנה: בקערה טורפים היטב נוזלים: שמן, ביצים, חלב/ מים, סוכר, מלח ותמצית וניל.(מטרפה טובה יש, נכון?) מוסיפים את שאר החומרים היבשים: קקאו, אבקת שוקו, קמח ואבקת אפיה. טורפים לאיחוד בלבד – כלומר רק עד שהגושים הגדולים נעלמים. גושים קטנים זה בסדר גמור, הם יעלמו במהלך האפיה.אבל תנסו להעלים גם אותם על ידי ערבוב יתר – קחו בחשבון שהעוגה תהיה קצת פחות נעימה..
מחממים תנור ל 180 מע'. מרפדים 2 תבניות שקעים בעטרות ניר. מעבירים את התערובת למיכל עם פיה נוחה למזיגה, וממלאים את השקעים עד ל 3/4 מגובהם.
מניחים כפית ממרח שוקולד-אגוזים במרכז כל מאפין, מפזרים מעט שוקולד צ'יפס, ואופים מיד כ 15-20 דקות עד שהעוגות הקטנות יציבות למגע והתערובת לא רוטטת במרכז. אם בחרתם לאפות בתבנית אינגליש קייק – האריכו את זמן האפיה ל 35-40 דקות.
מצננים, ומגישים. אם נשאר משהו אפשר גם להקפיא.
Comments