top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

קבב / קציצות על האש - השף מיכה כלפה

קבב / קציצות על האש - השף מיכה כלפה


1. קילו בשר בקר טחון פעם אחת

2 בצלים גדולים אחד סגול אחד לבן

פטרוזיליה


תבלינים:

פלפל מלח ומעט שמן

לערבב הכל ביחד ליצור כדורי בשר ..

ולשים על מנגל או כירה חשמלית

-----------


כשאני ומומחית מרוקו Miri Raz Tour Guide נפגשים במטבח שלה.

מעט מרוקו עם השפית המרוקאית מירי רז.

והמתכון מצורף בשלוש שפות , עברית. מרוקאית. וצרפתית. למטה בסוף.

במטבח מרוקאי יהודי (כמו במטבחי העולם כולו) מישהו החליט וקבע שיש שמות שונים למאכלים זהים ..

מכירים???

אבל בבית מרוקאי זו אפילו סוגיה גדולה "משניים אוחזין בטלית"

השיום (מתן השם) ניתן על פי אזור במדינה ..כפר עיר..מחוז..

שנתחיל??

פשטידת תפוחי אדמה...

יש בתי אב (או אם?) שקוראים לה מע'קודה

או מח'מאר

או..מגינא..(עם מח)

ואם זה קטן...פסטל די בטטה..

במטבח הטריפוליטאי בסטיל..התוניסאי בנטש..

קציצות???

אז אם התכוונתם לכדורי בשר מבושלים...הלא הם ה"קווארא"

ומה שמים על מנגל? (מנק'ל..כירה ניידת)

כי אין אצלנו מילה כזו "קבב"..

קוראים לה כ'פיתא..ולא היה בעולם כמו הכ'פיתות של ממה מרים מנוחתה עדן..(או כפי שכינוה..מאדאם סיבוני...או החברות...מנא..)

ואפשר בלי קינוח??

פסטה אצל האיטלקים זה סוג של מקרונים לא??

אצל המרוקאים זה עוגת טורט...עוגת ספוג..עוגת לקח (למדו לקח?)

נ.ב

שמות שונים בין המחוזות קיימים לא רק במטבח...

מגבת...מי שיקרא לה פוטה..או טובזא..

חצאית..סָיָא או פאלטיטא..

יאללה זרמו איתי ..והוסיפו נא..


המתכון במרוקאי ובעברית ובצרפתית:


קבב / קציצות מרוקאיות על האש.

כפית'א משוויא

וואחד קילו לח'ם בגרי

מטח'ון וואחד מר'א..

ז'וז' בסלא כבירין וואחד בייד או וואחד חמא'ר מטח'ון מעא מעדנוס

אל כ'מעא:

ליבזר..מלח..שוייא ז'ית

עאסד כלשי..מחלת'ו

ועמלו קווארא מא יכון זר'יער בזף..

וו דאבא דירו על עפייא..


קבב / קציצות על האש

1. קילו בשר בקר טחון פעם אחת

2 בצלים גדולים אחד סגול אחד לבן

פטרוזיליה


תבלינים:

פלפל מלח ומעט שמן

לערבב הכל ביחד ליצור כדורי בשר ..

ולשים על מנגל או כירה חשמלית


Kebab sur le feu

1. livre de boeuf haché une fois

2 gros oignons un violet un blanc

persil

Épices : sel, sel et un peu d'huile

Mélangez le tout pour former des boulettes de viande..

Et mettre sur un barbecue ou une cuisinière électrique



*********

מוצר מומלץ💥💥

קוצץ הירקות המקורי master slicer חובה בכל מטבח.

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽




פוסטים אחרונים

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page