קובה בורגול במרק פיקנטי, שפטה - אריאלה גולדמן
שימו לב: הבצק כולל בתוכו את הבשר וחזה העוף ( אין מלית) חובה לטחון את הג'רישה במעבד מזון אחרת הקציצות תתפרקנה
▪︎ ג'רישה זה סוג של בורגול טחון דק מאוד.השם מופיע על האריזה וניתן להשיג בכל סופר של חברת סוגת
▪︎ מי שאוהבת את המרק חריף במיוחד תוסיף 3 פלפל שאטה יבש חריף שלם למרק / או 2 פלפל צ'ילי טרי חריף שלם
☆ הכנת הקובה: ~ חצי ק"ג ג'רישה לערבב עם כוס מידה מים ולהניח לספיגה לחצי שעה. לסנן. ~ במעבד מזון לקצוץ דק: 1 בצל גדול 2 פלפל צ'ילי אדום טרי חריף ~ להוסיף פנימה את הג'רישה ולטחון יחד .להעביר לקערה ~ להוסיף לג'רישה וללוש יחד לתערובת אחידה : 250 גר חזה עוף טרי טחון + 250 גר בשר בקר טחון טרי + רבע כוס שמן + מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם ( לא לוותר על חזה העוף כי הוא משמש מעין "דבק" לתערובת) ~ עם כפות ידיים רטובות ליצור קציצות מאורכות * אם אין צורך בכל הכמות ניתן להקפיא את הקובה לפני הבישול. לסדר במקפיא על נייר אפייה וכשהם קפואים לחלק לשקיות .בעת הצורך להכניס קפואים אל תוך המרק.
☆ הכנת המרק : ~ בסיר רחב לחמם רבע כוס שמן וכפית כורכום ולטגן עד הזהבה בצל גדול קצוץ וחופן נדיב חומוס גרגירים סנפרוסט ~ להוסיף כף אריסה וכף פפריקה ולטגן דקה. לתבל באבקת מרק / או כף מלח - להוסיף ליטר וחצי מים,להביא לרתיחה,להנמיך ללהבה בינונית ולהוסיף פנימה את השיפטה ולבשל כשעה. * למי שאוהבת ,בשלב זה ניתן להוסיף אל הסיר גרונות הודו שבושלו מראש * אפשרות : בערב שישי להניח את הסיר עם השפטה המבושלת על פלטת שבת עד לארוחה יום למחרת.
*************
Comments