top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תאילנה טל - ככה אני אופה את זה

קובה חמוסטה בטעם ביתי - אילנה טל

קובה חמוסטה בטעם ביתי - אילנה טל


פעם ראשונה שאני מכינה קובה חמוסטה או קובה מנגולד חמצמץ וטעים

נכון מכינים את זה עם בשר סיסקה (ככה אומרים?) בשר שמטגנים כמה שעות וטוחנים אבל.... הפעם אחרת, אכין גם סיסקה מבטיחה

אני גם בטוחה שכמה מאמות ירימו גבה ויגידו "ככה לא מכינים את הקובה חמוסטה" אז מאמות אהובות ככה אני מכינה וככה הכי טעים לנו


מתחילים:

למעטפת הקובה

3 כוסות סולת

כף שמן

מעט מלח


כוס וחצי מי ברז ,תתחילו עם כוס ולאט לאט תוסיפו עוד זה תלוי במרקם

מתחילים ללוש ממש כמו בצק מקמח רגיל מוסיפים מים עד שהמרקם רטוב מעט רך ולא נוזלי ולא חזק מדי ,הוא מתייצב במנוחה

כסו והניחו בצד לחצי שעה אפילו יותר


למלית בשר

הפעם הכנתי עם בשר חי,לא מטוגן ויצא מושלם

אז ל 400 גרם בשר טחון הוספתי

בצל 1 קצוץ

3 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור

בהרט

חופן פטרוזליה וכוסברה קצוצים

2 כפות שמן

לערבה להניח בצד כשעה לכדרר כדורים קטנים ולהניח בצד עד המילוי


גלגול ומילוי הקובה:

מרדדים כדור בצק מניחים כדור בשר במרכז סוגרים לכדור ומועכים מעט

זו כביכול צורת הקובה חמוסטה


למרק הקובה:

מטגנים בצל חתוך לרבעים ופרוס גס עד הזהבה,מוסיפים 5 שיני שום חצויות, סלרי קצוץ כולל העלים בנדיבות כ 4 גבעולים כולל העלים

בנוסף חופן כוסברה קצוצה


מערבבים ומוסיפים חבילת עלי מנגולד שטופים היטב וקצוצים, הורידו את הגבעול העבה


מערבבים ומתבלים ב

מלח

פלפל שחור

כורכום

כמון


מיץ מ 2 לימונים סחוטים

בנוסף לימון קלוף ופרוס

ממלאים ¾ סיר במים רותחים

מוסיפים פנימה את הקובות מכסים ומבשלים עוד 40 דקות


בתאבון

********


מוצר מומלץ❣️

רוסוגריל - סיר אחד המשלב בין רוסטר לפלנצ’ה.

מתאים לבישול בתנור עד 180 מעלות עם מכסה

ועד 240 מעלות ללא המכסה, ומתאים לכל סוגי הכיריים.

ועכשיו במחיר בלעדי ובמשלוח חינם.

לפרטים 👇🏼

🔝

הצטרפו לקבוצת המבצעים והדילים הסודיים שלנו👇🏼

👩🏻‍🍳



Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page