top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תשף מיכה כלפא

קובה חמוסטה הכי טעים - השף מיכה כלפא

קובה חמוסטה הכי טעים - השף מיכה כלפא


לבצק:

2 כוסות ג׳ריש (בורגול דק)

4 כוסות סולת

2 כוסות מים פושרים

חצי כפית מלח


לבשר:

1 ק״ג בשר מספר 2 טחון

250 גרם שומן כבש טחון

2 ראשי שום

2 חבילות כרפס

1 בצל גדול

מעט מלח ופלפל שחור


מצרכים למרק:

2 ראשי שום קצוצים

1 בצל גדול קצוץ

1 חבילה של בצל ירוק קצוץ

1 חבילת כרפס קצוץ

2 קישואים גדולים קלופים חתוכים לקוביות קטנות.

1 חבילת עלי סלק שטופים קצוצים.

1 כף שטוחה של מלח לימון.

מלח ופלפל לפי הטעם האישי שלכם.


להכנת הבצק:


1. לשטוף את הג׳ריש פעמיים להוציא את המים שנשארו ולשפוך לקערה חצי כפית מלח ולהשרות למשך כחצי שעה.

2. לאחר ההשריה להוסיף את הסולת ו 2 כוסות מים פושרים, ללוש היטב ולתת לבצק לנוח כחצי שעה.


להכנת הבשר:


1. לטחון קצוץ את השום ,הכרפס והבצל עד לכדי עיסה.


2. להוסיף מלח ופלפל ואת הבשר לערבב היטב.


3. לטגן הכל עד שהבשר משחים ומוכן.


4. יש לקרר אותו היטב לפני שמתחילים במילוי הבצק.


להכנת המרק:


1. להכניס את כל המוצרים ולטגן במעט שמן למעט התבלינים עד לקבלת נוזל, כרבע שעה לערך... להקפיד לערבב מדי פעם.


2. לאחר כרבע ממלאים 3/4 סיר מים ונותנים לו לרתוח כ 10 דקות ומוספים את המלח, פלפל, ומלח לימון.


3. לאחר שרתח , מכנסים את הקובות המוכנות ובוחשים כדי שלא יידבק לתחתית.


4. מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה ובתאבון.


הערה: כמות המלח לימון / החמיצות והפלפל זה לפי הטעם האישי , אז אפשר להוסיף או להוריד לפי הטעם.


את המתכון קיבלתי מחברת הקבוצה האלופה ‏קרן חן רפאל שמקדישה אותו לאמא שלה ורדה דהן


באהבה מיכה כלפא


**********

מוצר מומלץ❣️

קוצץ הירקות המקורי master slicer חובה בכל מטבח.

לפרטים ולהזמנות 👇🏼

הצטרפו לקבוצת הדילים והמבצעים שלנו 👇🏽





פוסטים אחרונים

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page