קובה פטטה כשר לפסח - נועם זיגדון
כ- 20 קובות
בפסח רצוי לתבול את הקציצה בקמח תפוחי אדמה ובביצה
ובימים רגילים לתבול את הקובות בקמח אין צורך לתבול בביצה
למעטפת:
5 תפוחי אדמה רצוי מהזן האדום
מבושלים עם הקליפה
3 כפות קמח תפוחי אדמה / קורנפלור
1 כפית מלח
¼ כפית כורכום
¼ כפית פלפל שחור
לקלף את תפוחי האדמה למעוך לפירה להוסיף את הקמח תפוחי אדמה ולתבל
למילוי:
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם בשר בקר טחון
½ צרור פיטרוזליה קצוצה
½ כוס צנוברים
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית בהרט
½ כף פפריקה מתוקה
¼ כפית מלח
להשחים את הבצל עם שמן
להוסיף את הבשר ולטגן עד שישנה את הצבע לגוון אפור
להוסיף את הפיטרוזליה והצנוברים לתבל ולבשל עד לצימצומים נוזלים
לקחת כדור מתערובת התפוחי אדמה לשטח בכף היד ליצור גומה
למלא בכף מתערובת הבשר
לסגור בעדינות מכל הקצוות
לעזרה בקמח תפוחי אדמה
לכדרר לכדור
לשטח אותו
לתבול
בקמח תפוחי אדמה / קמח לבן
בפסח רצוי לתבול בביצה משוקשקת
לטגן במחבת עם שמן
משני צדדים
לצנן מעט לפני ההגשה
באהבה נועם זיגדון 💞
*********
המלצה:
סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇
Comments