קוביות קרמשניט של בית
מתכון: ל12 קוביות בגודל בינוני
2 חבילות בצק עלים של שמרית אבקת סוכר לפידור 2 שמנת מתוקה 1 אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה: מחממים תנור ל180 מעלות
מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה של תנור (לא אלומיניום), ומפדרים את כל נייר האפייה באבקת סוכר. מניחים על נייר האפייה המפודר באבקת סוכר את בצק העלים ומעליו גם מפדרים אבקת סוכר לכל האורך והרוחב בכמות יפה. הדבר יתן קירמול יפה של הבצק בתנור. מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף ועל נייר האפייה תבנית אפייה נוספת שתהיה משקולת (מה שימנע מבצק העלים לתפוח בתנור).
מכניסים לתנור, אופים כ10 דקות, מסירים את תבנית האפייה ונייר האפייה וממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות עד שבצק העלים משחים יפה. אם הוא תפח לוחצים עליו מעט כדי להוריד את הנפח.
מקררים את הבצק וחותכים ל12 ריבועים שווים בגודלם.
- עושים כך עם הבצק הנוסף על מנת לקבל 12 קוביות.
מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט וניל.
מניחים על צלחת קוביית בצק עלים, מזלפים קרם או מניחים כף גדושה של קרם, ומניחים קוביית בצק עלים נוספת מעליו. ממשיכים כך לקבלת 12 קוביות קרמשניט.
לשדרוג אפשר להוסיף פירות יער מעל
Comments