קוגל ירושלמי - במטבח עם דיתוש
אחד המאכלים הכי פשוטים להכנה ועם זאת אחד הטעימים!!!!
רווי ניגודים בין מתוק למלוח, לחריף, בין שפע פלפל שחור לקרמל מתוק וריחני.
טעם ונוחוח גן עדן!
(2 אינגליש קייק)
מצרכים:
חבילת אטריות ביצים דקות
1.5 כוס סוכר(או מעט פחות)
3/4 כוס שמן
4 ביצים
כף פלפל שחור(ניתן להמיר חצי בפלפל לבן)
כף שטוחה מלח
כף קינמון
קורט ציפורן(אופציונלי)
הכנה:
לשים בסיר את השמן עם הסוכר על אש קטנה ולהמיס(להשתדל לא לערבב) עד לשינוי לצבע ענברי עמוק(ניתן לערבב עם כף עץ כעת).
בו זמנית להכין את האטריות- לבשל כחמש דקות במים רותחים(עד לרמת אל דנטה/חצי רכות).
כשהקרמל מוכן, להוסיף את האטריות ולערבב.
לוודא שכל גושי הסוכר נמסו.
לתבל ולערבב שוב.
להוסיף את הביצים ולערבב מהר(כדי להמנע מחתיכות חביתה...)
לשפוך לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות.
לאפות בחום 160 מעלות כשעתיים(עד שנהיה קרום קשה מעל).
לאפות עוד חצי שעה בחום 100 מעלות.
בתאבון ♡
דיתוש
**********
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את קוצץ הירקות החשמלי המקורי👇
Commentaires