למילוי לערבב :
1 ק"ג בשר טחון 1 בצל גדול קצוץ דק צרור פיטרוזליה קצוצה 3 כפות פירורי לחם ½ כף תבלין לקציצות ¼ כפית שום גבישי ¼ כף מלח
לרוטב:
2 בצלים קצוצים דק 5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות 3 כפות גדושות רסק 5 שיני שום ½ פלפל ירוק חריף ¼ כפית פלפל שחור ¼ כפית כורכום 5 עלי בזיליקום 4 כוסות מים ¼ כוס שמן
לטגן את הבצל עם השמן עד לקבלת גוון שחום להוסיף את השום ולחמם מעט להוסיף את העגבניות והמים לתבל לבשל כעשר דקות על אש בנונית לשפוך מעט מהרוטב לסיר רחב למלא את הקונכיות בבשר לסדר בצפיפות מעל הרטוב לשפוך מעל את הרוטב הנותר להביא לרתיחה לבשל על אש נמוכה כ-40 דקות
באהבה נועם זיגדון
留言