קוראסונים
אין על הריח ואין על הטעם, אדיר!
לבצק הרוגעלך-
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים
1 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 ביצים
1 כפית מלח(לא ביחד עם השמרים)
כוס שמן
2 כוסות מים
למדידה משתמשים בח"פ קר.
למילוי-
ממרח שוקולד אגוזים
חלבה מגורדת
מעל לרוגעלך-ביצה טרופה ושומשום.
סירופ :
חצי כוס מים
כוס סוכר
להרטיב את הקוראסונים החמים שיצאו מהאפייה.
הוראות הכנה:
לשים במיקסר את כל מצרכי הבצק עד לכדי בצק חלק.
מכסים את הקערה ומתפיחים במשך חצי שעה,עד שעולה הנפח.
מורידים נפח מהבצק על-ידי לישה ומניחים להתפחה שנייה של חצי שעה.
מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ועל משטח מקומח מרדדים כל כדור לעיגול דק.
על כל עיגול מורחים שכבה של שוקולד אגוזים ומפזרים חלבה (משאירים מרווח של 2 ס"מ מבסיס הבצק ללא מילוי).
את העיגול חותכים למשולשים (כמו פיצה). כל משולש מגלגלים מהבסיס עד לקודקוד לצורת רוגעלך בסיסי.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים את הרוגעלך עם רווחים ומניחים לתפיחה של רבע שעה.
מעל לכל רוגעלך מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
מכניסים לתנור על חום של 200° עד שהרוגעלך מקבלים צבע יפה ושחום.
בינתיים מכינים סירופ סוכר: מרתיחים ביחד כוס סוכר עם חצי כוס מים במשך 8 דקות של רתיחה טובה ומכבים את האש.
מורחים על הרוגעלך סירופ סוכר ברגע שהם יוצאים מהתנור.
תהנו
********
המלצה: ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את המערוך האיכותי להכנת קרואסונים בקלות וביעילות 👇
Comments