קינוח שוקולד ופיצוחים כשר לפסח - ליטל אשואל
מתכון:
200 גרם חמאה
חצי כוס דבש
3 כפות גדושות קקאו
3 כפות גדושות נוטלה
100 גרם אגוזי מלך
100 גרם קשיו
50 גרם פיסטוק קלוף
לשכבה שניה:
1 חפיסה שוקולד מריר
2 כפות נוטלה
לגנאש:
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
בסיר מביאים לרתיחה חמאה ודבש, מוסיפים קקאו ונוטלה ומערבבים. מוסיפים אגוזים ומערבבים היטב כך שהתערובת תעטוף את כולם. משטחים בתבנית אלומיניום מרובעת ומעבירים למקפיא לכחצי שעה.
לשכבה השניה:
במיקרו ממיסים את השוקולד המריר מוסיפים נוטלה ומערבבים. מוציאים את תערובת האגוזים ומורחים את השכבה השניה עליה.
מחזירים למקפיא לכחצי שעה.
לגנאש:
בקערה שוברים שוקולד מריר. בסיר מביאים לסף רתיחה שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים לגנאש. מצננים מעט.
מוציאים מן המקפיא ויוצקים את הגנאש. מעבירים למקפיא לכ45 דקות.
לחיתוך:
טובלים סכין במים רותחים מנגבים ופורסים לקוביות בגודל שאוהבים
מאחסנים במקרר וכל פעם חוטפים אחד
***********
Comments