קיצ'רי -אורז עם חמאה ועדשים כתומות
מהמטבח העיראקי
100 גרם חמאה
2 כפות רסק
6 -8 שיני שום כתוש
3/4 כף מלח
1 כוס עדשים כתומים
2 כוסות אורז
1 כף כמון
4.5 כוסות מים
להמיס את החמאה להוסיף את הרסק והשום לבשל כ- 5 דקות
להוסיף את הכמון המלח והמים
להביא לרתיחה
לברור את האורז והעדשים לשטוף טוב טוב להכניס לסיר לבשל על אש גבוהה עד שהמים מגיעם לגובה האורז להעביר ללהבה נמוכה לכסות את הסיר ולבשל על להבה בנונית אש נמוכה כ-20 דקות.
מומלץ לאכול עם שמנת לבן או גבינה
באהבה נועם זיגדון
Comments