קיש ברוקולי וגבינות
*לבצק*
1-1/2 כוסות קמח לבן
100 גרם חמאה רכה
2 כפות חומץ 5%
1 חלמון L
1/2 כפית מלח
1/2כפית אבקת שום
3 כפות מים
*למלית*
1 שקית ברוקולי קפואה
50 גרם חמאה
2 כפות שמן
2 בצלים קצוצים דק
1 שן שום כתושה
1 מיכל שמנת מתוקה 38%
1/2 גביע שמנת חמוצה
2 ביצים L
2 כפות גדושות קמח לבן
200 גרם גבינת קשקבל
או גבינה צהובה מגוררת אחרת
1/2 כפית מלח
פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
ללוש את מרכיבי הבצק לבצק אחיד להכניס למקרר לרבע שעה
לשטח בתבנית
לבשל את הברוקולי 3 דקות בסיר עם מים רותחים ולסנן
להזהיב את הבצל עם החמאה והשמן להוסיף את הברוקלי ולבשל 3 דקות נוספות לסדר מעל הבצק
לערבב את השמנת לבישול החמוצה הצהובה להוסיף ביצים השום והקמח לתבל
לשפוך מעל הברוקולי
לאפות ב-180° כ-40 דקות
קרדיט למתכון לאתר פודי
בהצלחה נועם זיגדון
Comments