קיש עגבניות כמו בבתי מלון - ליטל אשואל
אני רוצה לדבר אתכם על קישים, כי קיש טוב לטעמי, הוא אחד הפינוקים השווים ביותר שאפשר להגיש על השולחן. אבל אחד הדברים הכי טובים בו שאם עוטפים אותו טוב טוב, אפשר להקפיא אותו לכמה חודשים וכשמפשירים אותו ומכניסים לכמה דקות בתנור כל הטוב חוזר אליו מבלי לפגוע בטעם ובמרקם שלו.
המתכון המהמם שלי לבצק הפריך❤️
מספיק ל-2 קישים מלוחים בקוטר 24.
מצרכים לבצק:
5 כוסות קמח
300 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות ושוות
2 חלמונים
2 כפות מים
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
במעבד מזון או בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח חמאה , סוכר ומלח ומפעילים על מהירות בינונית עד שנוצרים פירורים /חול.
מוסיפים חלמונים ומים וממשיכים לעבד עד שנוצר בצק אחיד בלבד. זהירות לא לעבד יותר מידי.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים לפני הרידוד.
מרדדים על משטח מקומח ומרפדים תבנית פאי עגולה עדיף מתפרקת.
מניחים על הבצק שבתבנית נייר אפייה ומעליו משקולת כגון: שעועית/ אורז וכד', מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים 15 דקות, מסירים את המשקולת ואופים עוד 10-12 דקות, זה מה שנקרא אפייה עיוורת, והיא חלקית, הדבר יתרום לכך שתחתית הבצק תהיה אפויה מספיק ולא תשאר חיה.
כדי למלא את הקלתית, נכין רוטב שנקרא "רוטב רויאל", רוטב רויאל הוא הרוטב הבסיסי שמשתמשים בו ברוב הקישים שאליו ניתן להוסיף מיני גבינות תבלינים וכמובן ירקות.
מתכון לרוטב רויאל:
מספיק ל2 קישים
4 ביצים
400 מ"ל שמנת מתוקה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית אגוז מוסקט
2 כפות קמח
מערבבים היטב את כל חומרי המלית וממלאים את הקלתית לפני האפייה,כעת ניתן להוסיף גבינות, פרמזן, קשקבל מוצרלה ועוד.
ירקות:
כדי שהירקות יתנהגו היטב באפייה ולא יגירו נוזלים רבים וידללו את המלית אני ממליצה לטפל בירקות לפני הוספתם למלית.
בטטה, גמבה - ממליצה לאפות בתנור לפני ההכנסה למלית.
בצל, כרישה, קישוא, פטריות- לטגן לפני ההכנסה למלית
עגבניות, תירס - ניתן להכניס טבעי למלית יאפה בזמן התנור.
חציל - לצלות במחבת או לאפות מעט לפני ההכנסה למלית.
כרובית - לבשל לריכוך עדין, לאפות כעשר דקות לתבל לפני ההכנסה למלית.
ברוקולי - לבשל לריכוך עדין אך לא להגזים לתבל לפני ההכנסה למלית.
לאחר הוספת רוטב הרויאל והירק זמן האפייה של משתנה בהתאם לתוספות. לרוב 180 מעלות כ40 דקות יספיקו.
קיש ניתן להקפיא עד כחודשיים.
כאשר רוצים לאכול, להוציא להפשרה במקרר ולהכניס לרבע שעה לתנור להחזיר איכות.
בתמונה,
קיש בצל ועגבניות❤️
********
Commentaires