קלה להכנה וטעימה ברמות מחמאר פשטידת תפוחי אדמה מעלפת - אילנה לוי
מחמאר מעולה, פרווה שמכינים ממש בקלות.
5 תפוחי אדמה בגודל בינוני - לקלף לחתוך לקוביות גדולות ולבשל במים עד התרככות.
לסנן מהמים ולמעוך כמו לפירה, לא חייב להיות דק מידי. לקרר מעט, להוסיף פטרוזיליה קצוצה.
לתבל בכף שטוחה אבקת מרק עוף, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית כורכום, מיץ מחצי לימון.
לטרוף 6 ביצים ולהוסיף לתפוחי האדמה ולערבב במהירות.
להכין סיר קטן שמונע הדבקה. לגזור עיגול נייר אפיה ולהניח בתחתית הסיר.
לשפוך לסיר רבע כוס שמן ולחמם היטב על הגז.
לשפוך בעדינות את בלילת תפוחי האדמה, לשטח וליישר מלמעלה.
להשאיר להבה בינונית כחמש דקות. להנמיך להבה ולבשל עשרים דקות נוספות עם מיכסה סגור.
בנתיים לחמם תנור ל - 180 מעלות, לעטוף את ידיות הסיר בנייר אלומיניום ולהעביר לתנור ללא מיכסה להמשך אפיה כ - 50 - 60 דקות נוספות או עד שהשיכבה העליונה משחימה כמו בתמונה. (התמונה טיבעית ללא פילטרים).
להוציא, לקרר ולהפוך על צלחת.
בהצלחה - אילנה לוי
********
מוצר מומלץ💥💥
קוצץ מזון חשמלי מאסטר סלייסר המקורי והאיכותית, במחיר בלעדי ובמשלוח חינם 🇮🇱
לפרטים ולהזמנות 👇🏼
⏬
Comentários