קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור
לסדר בסיר או בתבנית :
3 תפוחי אדמה פרוסים דק
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
6 שיני שום פרוס
½ צרור פיטרוזליה קצוצה
*לקציצות בשר*
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
½ צרור פיטרוזליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
½ כף תבלין לקציצות
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
לערבב הכל יחד
ליצור קציצות
להניח מעל הירקות
*לרוטב:*
לערבב בקערה
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
½ כף פפריקה מתוקה
½ כף מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
¼ כפית כורכום
½ כף תבלין לקציצות
¼ כוס שמן
לצקת מעל הקציצות
לפזר פיטרוזליה קצוצה
לכסות בנייר אפיה ונייר כסף
להכניס לתנור שחומם מראש על 200°
כשעה עם כיסוי
אחרי שעה להסיר כיסוי ולאפות עוד כרבע שעה
באהבה נועם זיגדון
******
ניתן לרכוש אצלנו בחנות האתר את קוצץ הירקות וטוחן הבשר והדגים - החשמלי, המקורי! 👇🏽
Comments