קציצות בשר עם תפוחי אדמה בתנור - נועם זיגדון
לסדר בסיר או בתבנית:
3 תפוחי אדמה פרוסים דק
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
6 שיני שום פרוס
½ צרור פיטרוזליה קצוצה
לקציצות בשר:
1 ק"ג בשר טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
½ צרור פיטרוזליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
½ כף תבלין לקציצות
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית מלח
לערבב הכל יחד
ליצור קציצות
להניח מעל הירקות
לרוטב:
לערבב בקערה
1 כף גדושה רסק עגבניות
2 כוסות מים רותחים
½ כף פפריקה מתוקה
½ כף מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
¼ כפית כורכום
½ כף תבלין לקציצות
¼ כוס שמן
לצקת מעל הקציצות
לפזר פיטרוזליה קצוצה
לכסות בנייר אפיה ונייר כסף
להכניס לתנור שחומם מראש על 200°
כשעה עם כיסוי
אחרי שעה להסיר כיסוי ולאפות עוד כרבע שעה
באהבה נועם זיגדון 💞
*********
המלצה:
סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇
כדאי להוסיף במתכון הכתוב גם בעיסה של הקציצות וגם ברוטב: להוסיף אבקת שום/שום מגורען.
יישר כח!