קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף - נועם זיגדון
כ-15 קציצות
מתוך הספר שבועות של געגוע
המתכון האהוב על החטוף אלי שרעבי
שיחזור הביתה הוא וכל החטופים במהרה🙏
4 דגים פילה לברק / מושט ללא עור
2 פרוסות חלה מושרות במים וסחוטות
½ צרור כוזברה
5 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1 כף אריסה מוכנה
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
¼ כפית פלפל שחור/לבן
1 ביצה L
לטחון הכל יחד במטחנת בשר או קוצץ חשמלי לעיסה אחידה
מכניסים למקרר לחצי שעה התייצבות
לרוטב
¼ כוס שמן זית
6 שיני שום כתוש
1 פלפל חריף קצוץ - לא חובה
1 כף פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
⅓ כפית פלפל שחור
1 כף אריסה
2 עגבניות קצוצות או מגורדות
1 כפית סוכר
1 כוס מים
1 כפית מלח
בסיר סוטאז מחממים את השמן והשום מעט
מוסיפים את הריסה והפפריקה ומטגנים מעט
מוסיפים את העגבניות המים הסוכר ושאר התבלינים
מערבבים ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה
בעזרת חדים רטובות או משומנות יוצרים מהעיסה כדורים קטנים ומכניסים לסיר
מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה
מנערים את הסיר או הופכים את הקציצות שהרוטב יגע בכל הקציצה
לפני ההגשה מפזרים כוזברה קצוצה
באהבה נועם זיגדון
*********
Comments