קציצות עם קישוא ותרד ברוטב לימוני - במטבח עם דיתוש
לקציצות:
500גר' טחון עוף
500גר' טחון בקר
200 גר' שומן כבש(אופציונלי)
2 ביצים
2 כפות קמח שקדים או קמח מצה
בצל קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
מלח, פלפל
בהרט
קורט פלפל אנגלי
כמון
2-3 קישואים בינוניים חתוכים למקלות קצרים ועבים.
חצי חבילת תרד חתוך גס.
בצל גדול קצוץ
5 שיני שום פרוסות
מיץ מלימון גדול
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
מלח, פלפל
כורכום
מרק עוף
שמן זית
הכנה:
לערבב את כל מצרכי הקציצות ולשים במקרר לרבע שעה.
לקרוץ עיגולים מתערוהת הקציצות ולטגן חצי טיגון ולהניח בצד.
לטגן בשמן זית את הבצל עד לשקיפות.
להוסיף קישואים, לתבל ולבשל עוד 5 דקות תוך ערבוב.
להוסיף שום, ירק ותרד ולערבב.
להניח בעדינות את הקציצות בסוטאז' ולכסות במים עד גובה הקציצות.
לסחוט לימון לתוך הסיר.
לערסל את הסיר כדי שכל הקציצות יכוסו ברוטב.
להרתיח להנמיך אש ולבשל על אש קטנה כחצי שעה.
לערסל את הסיר בתנועות מעגליות כדי לצפות את הקציצות ברוטב מדי פעם.
בתאבון ♡
דיתוש
********
המלצה:
סט סירים ומחבתות מבית דארנה - איכותיים ביותר 👇
Comments