קרם גבינה ולוטוס - קינוחי כוסות
בגביעים אישיים מצרכים (12 מנות אישיות):
14 עוגיות לוטוס מרוסקות לפירורים. מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) חצי כוס חלב 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל. 3 כפות גבינה לבנה או שמנת חמוצה כף ממרח לוטוס לקישוט.
אופן הכנה: -מקציפים בקערה שמנת מתוקה במשך כדקה (טיפ להקצפה מוצלחת: מומלץ להכניס את השמנת למקפיא 10 דקות לפני ההקצפה). מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעזרת כף בתנועות קיפול.
הרכבת המנה: מניחים בתחתית כל כוס או גביע פירורי עוגיות. מעל מזליפים מתערובת קרם הגבינה (ניתן להשתמש בשקית זילוף או בשקית אוכל רגילה ולגזור את הפינה). מעל שמים שכבה נוספת של פירורי עוגיות ומעל שוב מזליפים מהקרם.
ממרח לוטוס מעל : -מחממים במיקרוגל כף ממרח לוטוס עד שנעשה נוזלי (אין לחמם יותר מידי כ-5-10 שניות). מוציאים ומערבבים. בעזרת כפית מזלפים מעט מעל הקרם.
-עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר כ-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
תגובות