קרמשניט שירשים את כל האורחים ובלי מאמץ בכלל!!!
מתכון: בצק עלים מוכן ומרודד של שמרית (בצק נדיר). 2 שמנת מתוקה 1 אינסטנט פודינג וניל אבקת סוכר.
לזיגוג הלבן: 1 שקית אבקת סוכר 100 גרם 2 כפיות מים (כפיות לא כפות!)
לעיטור שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה: 1. מניחים נייר אפייה על הרשת של התנור ומעליו פורסים את בצק העלים, חורצים קצת עם מזלג ומפזרים אבקת סוכר מעל בצק העלים. מניחים על הבצק עוד נייר אפייה ועליו תבנית שתהיה כמשקולת (הדבר יאפשר בצק דק ואחיד שלא יתנפח באפייה).
2.אופים ב180 מעלות למשך 15 דקות, מוציאים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד 15 דקות. המטרה היא שהבצק יצא שחום וזהוב יפה.
3.מצננים וחותכים ל3 מלבנים שווים בגודלם לאורך.
4.מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט פודינג לקרם יציב.
5. על מגש מוארך יפה מניחים דיסקית בצק עלים אפויה ומעליה חצי מן הקרם. מעליו מניחים דיסקית נוספת ומעליה את החצי השני של הקרם ולבסוף מניחים את הדיסקית האחרונה.
6. בקערה מערבבים אבקת סוכר ומים, זהירות לא להוסיף יותר מידי מים. מערבבים עד לקבלת משחה לבנה במרקם קצת נוזלי. יוצקים על הנפוליאון.
7. במיקרו ממיסים שוקולד מריר, מזלפים פסים לרוחב העוגה, עם קיסם גוררים את הקרם יחד עם העיטור מלמעלה ללמטה ומלמטה למעלה כך לאורך כל העוגה ומכניסים ישר למקרר
העוגה במיטבה ביום למחרת כאשר מעט מתרככת
Comments