ראשי ארטישוק ממולאים - גולדי מטעמים
*מכינים בשר הודו עם תיבול
(אפשר בשר בקר)
*לוקחים ראשי ארטישוק קפואים
שוטפים אותם ומפשירים.
* מכינים בקערית דבק מקמח:
3 כפות קמח ומוסיפים מים עד שנהייה דבק (בפסח קמח כשל"פ).
מורחים על תחתיות הארטישוק ומדביקים מעל כל ארטישוק, קציצה בגודל מתאים.
מהדקים את הקציצה לארטישוק.
מבשלים עלי סלרי קצוצים גס במים ומעט מלח, להוריד מרירות, לאחר 10 דקות בישול, לכבות ולסנן.
מכינים סיר שטוח עם 2 כוסות מים ,4 כפות שמן ,מלח, 1/4 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה, פלפל לבן, מרק עוף,להוסיף מיץ מלימון סחוט.
לאחר שרתח הרוטב( 5 דקות),
מוסיפים את הסלרי המסונן,
לערבב.
להוסיף 3 עגבניות קצוצות דק מעל הסלרי.
מנמיכים הלהבה ומוסיפים ראשי ארטישוק הממולאים בזהירות כשהקציצה כלפי מעלה..
מעל לפזר פטרוזיליה.
לבשל עד שנשאר מעט רוטב.
מהרוטב לשפוך על כל ראש ארטישוק.
*אפשר גם ללא הסלרי, לבחירתכם.
בתיאבון
תגובות