top of page
Post: Blog2_Post
חיפוש
תמונת הסופר/תדוד וארן

רביולי במילוי עגבניות וצ'ילי מתוק - דויד וארן

על טהרת העגבניה. רביולי עבודת יד ממולא בעגבניות תמר ועם צ'ילי מתוק ובזיליקום ברוטב חמאת עגבניות שרי צהובות. מוגש עם עגבניות שוקוליטוס צלויות.


מרכיבים (1 מנות):

לבצק:

80 גרם קמח לבן

20 גרם סמולינה של חיטת דורום

1 ביצה

קמצוץ מלח


למילוי:

2 עגבניות תמר

חצי כפית פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק

3 עלי בזיליקום

מלח


לחמאת עגבניות:

10 עגבניות שרי צהובות

50 גרם חמאה

חצי כוס יין לבן

ענף זעתר טרי

מלח

שתי שיני שום מעוכות

לעגבניות הצלויות להגשה:

שלוש עגבניות שרי מזן שוקוליטוס חצויות לאורך

מלח


אופן ההכנה: 1. למילוי: חותכים את העגבניות לרבעים לאורך. נפטרים מהזרעים והמיץ. מניחים כל רבע עם הקליפה כלפי מטה, מפלטים את בשר העגבנייה בסכין ונפטרים מהקליפות. קוצצים דק ומערבבים עם שאר חומרי המילוי. מניחים במסננת קטנה ומועכים מעט על מנת לנקז את הנוזלים.


2. לחמאת עגבניות: חוצים את העגבניות ומועכים אותן לתוך סיר. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד חמש דקות על אש בינונית. מסננים את הרוטב לתוך מחבת.


3. לעגבניות הצלויות: מניחים את חצאי העגבניות על נייר אפייה, ממליחים מעט ואופים בתנור שחומם מראש לחום מירבי במשך 8 דקות.


4. לרביולי: מערבלים במיקסר עם וו לישה את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק גמיש שלא נדבק לידיים. מניחים בקערה, מכסים ומניחים לחצי שעה.


5. מרדדים את הבצק במכונת פסטה – מקמחים אותו בין השלבים, עד שמגיעים לעובי מספר 7 במכונת הפסטה.


6. מניחים יריעת בצק על משטח העבודה. מניחים עליה כפות מהמלית – כל פעם כף מלית אחת - במרחק זו מזו. מברישים בעדינות במעט מים מסביב למלית ומניחים מעל עוד יריעת בצק. בעזרת כף היד חופנים את המלית על מנת להוציא אוויר כלוא ומהדקים היטב.


7. קורצים רביולי עגולים ומבשלים אותם בסיר עם מים רותחים (וכף מלח) למשך 3 דקות.


8. במקביל, מחממים את הרוטב במחבת. מעבירים את הרביולי מהמים אל הרוטב ומבשלים למשך מספר שניות.


9. מעבירים לצלחת הגשה ומניחים מעל את עגבניות השוקוליטוס הצלויות.














19 צפיות0 תגובות

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page