רוגלאך במילוי שוקולד של פעם - במטבח עם דיתוש
לבצק:
500 גר' קמח
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
כמה תמצית וניל
2 טיפות תמצית שקדים
2 ביצים
1 כוס מים(אולי יהיה צורך בעוד מעט)
1/3 כוס שמן
קורט מלח
למילוי:
3/4 כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
כחצי כוס שמן(אולי מעט יותר)
קורט קינמון
סירופ להברשה:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים
כמה טיפות לימון
הכנה:
לערבב את הקמח, השמרים והסוכר היטב.
להוסיף תמציות, כוס מים וללוש.
להוסיף שמן וללוש כמה דקות עד שמתקבל בצק גמיש.
להניח להתפחה של שעה וחצי במקום חמים.
לחלק ל-3 כדורים.
כל כדור לרדד לעיגול על משטח מקומח מעט.
למרוח מהמלית. לחתוך עם גלגלת פיצה למשולשים.
לגלגל כל משולש מהבסיס כלפי הקודקוד.
להניח את הרוגלאך על תבנית עם נייר אפייה.
למרוח בביצה טרופה.
להתפיח עוד 20דקות.
לאפות בחום 170 עד להזהבה
מילוי:
לערבב את כל החומרים. אמור לצאת משחתי, מעט דליל.
הכנת הסירופ:
לחמם את הסוכר והמים ולבשל כמה דקות על אש קטנה עד להמסת הסוכר.
כשהרוגלאך יוצאים חמים מהתנור, למשוח אותם בסירופ הסוכר הקר.
בתאבון
דיתוש
Comments