רוגלך שוקולד - עטרה ז׳ורנו
*מרכיבים:*
קילו קמח.
2 כפות שמרים.
1 כף אפיה.
5 כפות סוכר.
4 כפיות פודינג וניל.
1/3 כפית מלח.
3 ביצים.
1/2 כוס שמן.
1 כוס מים פושרים.
*לסירופ הסוכר:*
1/2 כוס מים.
1/2 כוס סוכר.
*אופן ההכנה:*
1. לערבב היטב את החומרים היבשים למשך 2 דקות.
2. לאחר מכן לעשות גומה במרכז הקערה ומניחים את הביצים, שמן, מים ומעבדים למשך 5 דקות את הבצק היטב ליצירת בצק רך וגמיש.
3. לאחר מכן להוסיף את המלח וללוש לדקות נוספות.
4. יש לשמן את הקערה ולהניח את הבצק להתפחה, עד להכפלת הנפח למשך 45 דקות.
6. בזמן שהבצק בהתפחה יש להכין את סירופ הסוכר.
7. יש לחלק את הבצק לכדורים כל כדור לשקול ל-80 גרם.
8. בעזרת מערוך יש לפתוח את הבצק ולמרוח בחלקו העליון ממרח שוקולד מכל טעם וסוג שאוהבים.
9. בחלק התחתון של הבצק יש לחתוך בעזרת סכין לרצועות וגלגל את הבצק מלמעלה ללמטה לקבלת צורת רוגעלך.
10. לאפות בחום של 170 מעלות למשך 25-30 דקות.
11. יש להבריש את הרוגלך בנדיבות מהסירופ.
12. הרוגלך נשמרים מעולה במקפיא.
Comments