ריבת בצל - מירי צדוק מירא'ז
¼ כוס שמן
½ כוס סוכר לבן
4 כוסות בצל קצוץ היטב
¼ כפית מלח
פלפל שחור טחון לפי טעם
½ כוס חומץ יין אדום
מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
מוסיפים סוכר לבן לשמן ומערבבים בכף מעץ עד לקבלת צבע קרמל,
למשך כ-10 דקות.
מוסיפים בצל, מלח ופלפל שחור לתערובת הסוכר, מערבבים היטב וממשיכים בבישול על להבה נמוכה למשך 15 דקות.
מוסיפים למחבת חומץ יין אדום ומערבבים עד לקבל מרקם סמיך של ריבה, ממשיכים לבשל עוד כ 30 דק'.
מורידים את הריבה המוכנה מהאש ומצננים
ניתן להחליף את הבצל הלבן בבצל סגול מה שנותן לריבה צבע מיוחד יותר.
אפשר להשתמש בחומץ בלסמי במקום חומץ יין אדום או לבן ולשדרג את הטעם.
ניתן להגיש את הריבת בצל לצד כבד.
בהצלחה🌹🌹
Kommentare